Sunday, November 17, 2013

Sunday? Time for Churros!

Churros zijn ontzettend lekker, we eten ze altijd op Zondag ochtend samen met de hele gezind. 


Vinden jullie Churros ook heerlijk, hier wil ik met jullie de recept delen: 

 400 ml water
 165 gr boter
 ½ theelepel zout
 230 gr bloem
 5 eieren
 35 gr suiker
 ¼ theelepel kaneel (optioneel) 
 Olijfolie

Wat jullie moeten doen, is heel makkelijk. 

1. Doe het water in een pannetje samen met de boter en het zout. Breng dit aan de kook en zorg ervoor dat de boter smelt. Doe nu in één keer de bloem erbij en blijf roeren totdat het deeg los komt van het pannetje en een bal wordt. Laat het nu nog ongeveer een minuut koken tot het deeg gaar is. Ondertussen wel roeren!
2. Doe het vuur uit en doe nu één voor één de eieren erbij. Doe pas het volgende ei erbij als het vorige ei goed is gemengd met het deeg! Goed roeren dus.
3. Verhit de frituurpan tot 180 graden Celsius.
4. Schep het deeg in een spuitzak. Je kan nu kiezen op welke manier je gaat werken. De beste manier om mooie churros te krijgen is de volgende: leg een vel bakpapier klaar en spuit daarop lussen van het deeg. Schep dit in de frituurolie. Als je voor minder mooie churros gaat, kan je het deeg ook rechtstreeks in de frituurpan spuiten. Voor de smaak maakt het niet uit!
5. Draai de churros na 3 à 4 minuten om en bak ze in totaal ongeveer 7 minuten.
6. Met de suiker met de kaneel.
7. Haal de churros uit de pan en leg ze op een paar vellen keukenpapier, zodat het meeste vet er uit lekt. Strooi de suiker met kaneel over de churros en serveer ze.

Happy & Delicious Sunday!









No comments:

Post a Comment